Per esmorzar…fent el meu batut de maduixes i coco…ups…n’he fet massa quantitat……què faig ara…… UN PASTÍS DE MADUIXES I COCO!!!
Mmmm…..boníssim!!!!!
Regalant trossets de pastís tot avui…!!!
Celebrant que la vida és per gaudir-la, celebrant l’alquímia de l’alegria.
Pastís dedicat a les Prímules. Flors de primavera, el seu nom té el significat de primera a florir per la primavera.
Un pastís que dins d’una imatge senzilla s’hi amaga unes aromes fruitals al saborejar-lo, un pastís fet amb una de les primeres fruites primaverals, les maduixes.
Un pastís PRIMUL….el primer de la primavera.
Ingredients
- 200 gr de farina blanca
- 70 gr de sucre moreno de comerç just (Siusplau!)
- 50 gr de maicena ( si pot ser ecològica)
- 2 culleretes de llevat en pols
- Un polsim de sal
- 125 ml d’oli de gira-sol
- 40 ml de l’aigua infusionada de te negre de vainilla
- 40 ml d’aigua
- 3-4 maduixes
Llet coco amb maduixes:
- ½ coco fresc o llet de coco ecològica i comerç just (Siusplau! La trobaràs a dietètiques o botigues ecològiques)
- 60 ml d’aigua
- 4 maduixes
- Canyella en pols
Preparació
Elaborar la llet de coco amb maduixes: Si utilitzes coco fresc has d’extreure la polpa de dins la clova i triturar-ho a la batedora amb l’aigua durant 5 minuts. Seguidament col·lar aquesta aigua i reservar la polpa que ha quedat al filtre.
- Tornar a incorporar la llet resultant a la batedora i barrejar-ho amb les 4 maduixes i la canyella. Triturar-ho tot.
- Si ho fas amb la llet de coco ja comprada tan sols has de triturar ½ vas d’aquesta llet amb la maduixes i la canyella.
- Reservar el batut resultant.
Elaboració del pastís: Barrejar a un bol la farina, sucre, maicena, sal i llevat en pols.
- Afegir l’oli, l’aigua infusionada de te negre amb vainilla, 40 ml d’aigua i els 60 ml del batut de maduixa. Batre bé fins aconseguir una pasta homogènia.
- Incorporar a la massa les maduixes triturades i barrejar.
- Afegir la massa a un motlle de forn prèviament untat.
- Coure al forn a 180ºC fins que la massa estigui cuita. Comprovar-ho amb un escuradents fins que aquest no surti moll. Aproximadament uns 30 minuts.
- Servir amb la polpa de coco reservada de l’elaboració de la llet i una mica de cacau en pols
BON PROFIT!