Ohhhh!!!, Recordes el pa de llet? Aquesta recepta m’ha transportat uns anys enrere.
Ingredients per a 4 panets:
- 250 g farina semiintegral
- 100 ml de llet de civada tèbia
- 100 ml d’aigua tèbia
- 1 cullera oli
- 1 culleradeta sal
- 1 culleradeta llevat en pols (millor ecològic)
- 1 plàtan madur
- 1 cullera de canyella en pols
- 1 culleradeta de sucre
Preparació
- Barrejar tots els ingredients sòlids (farina, sal, llevat, sucre i canyella).
- Triturar el plàtan amb una forquilla i afegir-lo a la massa anterior. Barrejar-ho.
- Afegir-hi l’aigua, la llet de civada i l’oli. Remanar-ho tot junt fins aconseguir una massa que no s’enganxa a les mans. Jo primer ho barrejo amb una cullera i, a mesura que la massa va agafant consistència ho amasso amb les mans. (Probablement caldrà afegir-hi una mica més de farina per tal que la massa agafi la consistència desitjada.)
- Deixar-la reposar a un lloc càlid durant 30 minuts i tapada amb un drap.
- Un cop ha doblat el volum, tornar a amassar-la perquè perdi el gas que ha generat.
- Fer les formes de panet o barreta. Fer-hi uns petits talls a sobre per tal que la cocció sigui millor. Podem pintar-los amb una mica de llet de civada.
- Coure els panets al forn a 170ºC (uns 30 minuts)
Bon profiitt!!