PASTIS DE PRIMAVERA

Per esmorzar…fent el meu batut de maduixes i coco…ups…n’he fet massa quantitat……què faig ara…… UN PASTÍS DE MADUIXES I COCO!!!

Mmmm…..boníssim!!!!!

Regalant trossets de pastís tot avui…!!!

Celebrant que la vida és per gaudir-la, celebrant l’alquímia de l’alegria.

Pastís dedicat a les Prímules. Flors de primavera, el seu nom té el significat de primera a florir per la primavera.

Un pastís que dins d’una imatge senzilla s’hi amaga unes aromes fruitals al saborejar-lo, un pastís fet amb una de les primeres fruites primaverals, les maduixes.

Un pastís PRIMUL….el primer de la primavera.

 Ingredients

  •  200 gr de farina blanca
  • 70 gr de sucre moreno de comerç just (Siusplau!)
  • 50 gr de maicena ( si pot ser ecològica)
  • 2 culleretes de llevat en pols
  • Un polsim de sal
  • 125 ml d’oli de gira-sol
  • 40 ml de l’aigua infusionada de te negre de vainilla
  • 40 ml d’aigua
  • 3-4 maduixes

Llet coco amb maduixes:

  •  ½ coco fresc o llet de coco ecològica i comerç just (Siusplau! La trobaràs a dietètiques o botigues ecològiques)
  •  60 ml d’aigua
  • 4 maduixes
  • Canyella en pols

Preparació

Elaborar la llet de coco amb maduixes: Si utilitzes coco fresc has d’extreure la polpa de dins la clova i triturar-ho a la batedora amb l’aigua durant 5 minuts. Seguidament col·lar aquesta aigua i reservar la polpa que ha quedat al filtre.

  • Tornar a incorporar  la llet resultant a la batedora i barrejar-ho amb les 4 maduixes i la canyella. Triturar-ho tot.
  • Si ho fas amb la llet de coco ja comprada tan sols has de triturar ½ vas d’aquesta llet amb la maduixes i la canyella.
  • Reservar el batut resultant.

 Elaboració del pastís: Barrejar a un bol la farina, sucre, maicena, sal i llevat en pols.

  • Afegir l’oli, l’aigua infusionada de te negre amb vainilla, 40 ml d’aigua i els 60 ml del batut de maduixa. Batre bé fins aconseguir una pasta homogènia.
  • Incorporar a la massa les maduixes triturades i barrejar.
  • Afegir la massa a un motlle de forn prèviament untat.
  • Coure al forn a 180ºC fins que la massa estigui cuita. Comprovar-ho amb un escuradents fins que aquest no surti moll. Aproximadament uns 30 minuts.
  • Servir amb la polpa de coco reservada de l’elaboració de la llet i una mica de cacau en pols

 

BON PROFIT!

Port Relacionados