Aquest Brioix és per xupar-te’n els dits i per menjar-lo sense miraments ja que no porta blat, llet, sucre, ni ou!!
Bona opció tan per postres, per esmorzar o per berenar.
INGREDIENTS PER 6 racions
– 1’5 vasos de farina d’espelta
– 1’5 culleradeta de llevat en pols
– ½ culleradeta de bicarbonat
– 3 culleres d’edulcorant natural (atzavara en pols, stevia…)
– 1 teula de xocolata negre amb stevia
– 6 dàtils sense pinyol
– ½ de nous triturades
– 1/3 de vas d’oli de gira-sol
– ¾ de vas de llet avellanes
– 1 culleradeta de vainilla en pols
– 1 polsim de sal
PREPARACIÓ
1- Barrejar la farina, llevat, bicarbonat, edulcorant en pols, sal i vainilla a un bol.
2- Afegir-hi la llet d’avellanes i l’oli i barrejar fins obtenir una consistència homogènia
3- Incorporar les nous triturades, els dàtils tallats a làmines petites i mitja teula de xocolata tallada a trossets petits. Barrejar.
4- Escalfar el forn a 175ºC i coure uns 30 minuts fins que al punxar-lo amb un escuradents surti sec.
5- Opcional: Una vegada fet i refredat es parteix el brioix per la mitat de forma horitzontal amb un ganivet afilat i llarg. S’escalfa a un cassó 1/3 de vas de llet avellanes amb la meitat de la teula de xocolata que ha sobrat fins que estigui totalment desfeta. S’escampa per sobre el brioix dividit i es torna a tancar. Deixar refredar.
6- A GAUDIR!!