BRIOIX DE XOCOLATA I NOUS

Aquest Brioix és per xupar-te’n els dits i per menjar-lo sense miraments ja que no porta blat, llet, sucre, ni ou!!

Bona opció tan per postres, per esmorzar o per berenar.

 

INGREDIENTS PER 6 racions

–       1’5 vasos de farina d’espelta

–       1’5 culleradeta de llevat en pols

–       ½ culleradeta de bicarbonat

–       3 culleres d’edulcorant natural (atzavara en pols, stevia…)

–       1 teula de xocolata negre amb stevia

–       6 dàtils sense pinyol

–       ½ de nous triturades

–       1/3 de vas d’oli de gira-sol

–       ¾ de vas de llet avellanes

–       1 culleradeta de vainilla en pols

–       1 polsim de sal

 

PREPARACIÓ

1-    Barrejar la farina, llevat, bicarbonat, edulcorant en pols, sal i vainilla a un bol.

2-    Afegir-hi la llet d’avellanes i l’oli i barrejar fins obtenir una consistència homogènia

3-    Incorporar les nous triturades, els dàtils tallats a làmines petites i mitja teula de xocolata tallada a trossets petits. Barrejar.

4-    Escalfar el forn a 175ºC i coure uns 30 minuts fins que al punxar-lo amb un escuradents surti sec.

5-    Opcional: Una vegada fet i refredat es parteix el brioix per la mitat de forma horitzontal amb un ganivet afilat i llarg. S’escalfa a un cassó 1/3 de vas de llet avellanes amb la meitat de la teula de xocolata que ha sobrat fins que estigui totalment desfeta. S’escampa per sobre el brioix dividit i es torna a tancar. Deixar refredar.

6-    A GAUDIR!!

Port Relacionados