PATÉ DE PIPES I CARABASSA

  • Ingredients:
    • 1 tassa de llavors de Gira-sol crues i remullades durant 2 hores mínim
    • 1 tassa de carabassa tallada a daus
    • 1 c.p. curri
    • 1 c.p. tamari
    • 2 c.s oli oliva
    • ½ tassa aigua
    • Sal
  • Preparació:
    • A una paella afegir l’oli, la carabassa tallada i saltejar durant 10 minuts a foc mitjà. Seguidament afegir el curri i el tamari i deixar coure 10 minuts més a foc mitjà i tapat.
    • Afegir les pipes al túrmix, la carabassa cuita, un polsim de sal, l’aigua i triturar fins a obtenir una massa homogènia i untable.
  • Propietats:
    • Les pipes de Gira-sol són riques en:
      • Aminoàcids i sobretot el triptòfan, que és precursor de la serotonina, un neurotransmissor encarregat d’aportar-nos alegria, pau i control de la gana.
      • Zinc: Mineral molt important per la fertilitat tant femenina com masculina i la regulació del cicle hormonal en la dona.
      • Riques en vitamina B9 tan necessària per mantenir un bon embaràs i evitar problemes de formació al bebè.
      • Riques en vitamina E sent un gran nutrient per la pell i el cabell fent-los més hidratats, brillants i forts.
      • Riques en calci ajudant a la salut òssia.