PERQUÈ POMA AL FORN?
Hi ha una dita que diu: Una poma al dia el metge estalvia.
Propietats:
- Tanins i flavonoides
- Els tanins són astringents i antiinflamatoris ajudant a la mucosa intestinal a sanar-se.
- Flavonoides tenen el paper d’impedir l’oxidació del colesterol LDL evitant que s’emmagatzemi a les parets de les arteries
- Pectina
- És una fibra soluble que és utilitzada per la flora intestinal per generar nodrir-la i sanejar l’intestí.
- Actua com una gelatina que arrossega les toxines dels intestins evitant la seva absorció i permetent la neteja de la sang, mucoses i pell.
- Descongestió del fetge
- Propietats colerètiques i depuratives del fetge ajudant en casos d’hepatitis, fetge gras i alteracions hepàtiques en general
- Recorda: La pectina i la fructosa poden ser difícils de digerir en alguns casos de problemes intestinals. En aquest cas s’ha de canviar per altre opcions com esmento seguidament o individualitzar el pla nutricional
Altres opcions del SOPAR:
- Crema de pastanaga sense patata
- Rap a la planxa amb xampinyons
- Alvocat amb ou dur