- Ingredients 2 copes
- 3 pomes Golden
- 1 cullera sopera oli de coco
- 1 culleradeta postres de canyella en pols
- Suc ½ llimona
- 3 culleres aigua
- Un polsim de sal
- 1’5 culleradeta cafè de gingebre en pols
- 2 Iogurts de coco/soja
- ½ tassa d’avellanes crues tallades a làmines
- ½ tassa nabius deshidratat
- Preparació:
- Elaboració de la compota:
- Pelar i tallar les pomes a daus
- A un cassó afegir les pomes, el suc de llimona, l’aigua, l’oli de coco, la sal, la canyella, 1 c.c. gingebre en pols i canyella. Coure a foc mig i tapat durant 20-30 minuts.
- Un cop elaborada deixar-la refredar.
- Elaboració de la copa:
- Afegir una capa de compota de poma gruixuda de 2 dits a dins una copa, seguidament afegir una capa de iogurt de 3 dits i una mica de gingebre en pols per sobre. Una altra capa de compota de poma de 2 dits.
- Afegir les avellanes laminades junt amb els nabius per sobre.
- Servir
DOS PROPIETATS IMPORTANTS
- Benestar digestiu i intestinal:
- La compota de poma aporta fibra soluble, concretament pectina, que al ser cuita es gelatinitza sent una excel·lent aliment per la flora intestinal amb efecte prebiòtic. Ajudant a millorar la mucosa intestinal en casos d’úlcera, gastritis, acidesa i millorar el restrenyiment.
- Junt amb el iogurt que és ric en probiòtics potenciarà el benestar intestinal i la correcta digestió
- Antioxidant i antiinflamatòria
- Ric en fotoquímics com antioxidants i antocianines dels nabius junt amb les substàncies fenòliques i enzims proteolítics del gingebre ens ajuda a escalfar el cos, a desinflamar els teixits i a disminuir l’envelliment cel·lular que genera la mateixa mala digestió, estres, mala alimentació…