S’acosta l’època dels panellets …, però tenim ganes de salat i no de dolç.
Per tant, he decidit honorar i recordar tots els qui estimem i fan vida a les estrelles amb uns petits cistellets farcits de colors.

Ingredients per a 10 cistellets
Massa:
- 250 g farina integral
- 100 ml aigua
- 100 ml llet civada
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 cullera d’oli oliva
- ½ culleradeta de sal
- 1 cullera de sucre moreno
- 1’5 culleres de Maizena ecològica
Farcit:
- ½ carbassa cacauet mitjana
- 1 vas de mongetes seques cuites
- 1 pastanaga
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta de tamari (salsa de soja)
- Oli
- Sal
- 1 cullera de farina integral
Preparació de la massa:
- Barrejar tots els ingredients de la massa excepte l’oli, l’aigua i la llet vegetal. Un cop ben barrejats, s’hi afegeixen aquests tres ingredients i es barreja tot junt. Ha de quedar una massa que no s’enganxi gaire als dits. Un copa aconseguida, es deixa reposar 30 minuts tapada amb un drap a un lloc càlid per tal que dobli el volum.
- Seguidament es torna a amassar per treure l’aire que ha generat.
- Enfarinar la taula i amb un rodet allisar la massa fins a aconseguir una base d’uns 3 mm de gruix.
- Amb un vas o un arc de cuina, fer talls en forma de cercle. Afegir a cada cercle una cullera de farcit.
- Formar els cistellets agafant 4 punts de cada cercle i unint-los fent un remolí per tal que no s’obrin.
- Coure’ls al vapor durant 15 minuts.
- Dorar-los al forn durant 10 minuts més.
Preparació del farcit :
- Pelar i separar les llavors de la carbassa. Tallar la pastanaga i tallar-les a daus.
- Saltejar-les amb sal i oli.
- Els cinc últims minuts de cocció ja s’hi poden afegir les mongetes cuites, la salsa de soja i la cúrcuma. Triturar-ho tot fins a aconseguir una textura de puré.
- S’hi pot afegir una mica de farina si es vol fer una mica més espessa.
- Guardar el farcit fins que el necessitem per omplir els cistellets.
Opcional
Per donar un toc especial, es pot afegir al farcit bolets saltejats o tofu fumat.
Jo, personalment, al no tenir prou espai a la vaporera per a tants cistellets, aprofito la meitat de la massa de farina per fer un panet i coure’l al forn un cop rossejats els cistellets. Un pa boníssim! I si algú s’atreveix a fer alguna cosa semblant a un pa xinès… només l’heu de coure al vapor durant 30 minuts i els últims 10 minuts rossejar-lo al forn! Boníssim!
La barreja del farcit que ha sobrat es pot utilitzar com a puré o per a altres plats….Jo l’he aprofitat per fer uns rotllets de primavera amb una làmina d’arròs que he cuit al forn amb una mica d’oli.