Cistellets de carbassa i mongetes

S’acosta l’època dels panellets …, però tenim ganes de salat i no de dolç.

Per tant, he decidit honorar i recordar tots els qui estimem i fan vida a les estrelles amb uns petits cistellets farcits de colors.


Ingredients per a 10 cistellets

Massa:

  • 250 g farina integral
  • 100 ml aigua
  • 100 ml llet civada
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 cullera d’oli oliva
  • ½ culleradeta de sal
  • 1 cullera de sucre moreno
  • 1’5 culleres de Maizena ecològica

Farcit:

  • ½ carbassa cacauet mitjana
  • 1 vas de mongetes seques cuites
  • 1 pastanaga
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 culleradeta de tamari (salsa de soja)
  • Oli
  • Sal
  • 1 cullera de farina integral

Preparació de la massa:

  1. Barrejar tots els ingredients de la massa excepte l’oli, l’aigua i la llet vegetal. Un cop ben barrejats, s’hi afegeixen aquests tres ingredients i es barreja tot junt. Ha de quedar una massa que no s’enganxi gaire als dits. Un copa aconseguida, es deixa reposar 30 minuts tapada amb un drap a un lloc càlid per tal que dobli el volum.
  2. Seguidament es torna a amassar per treure l’aire que ha generat.
  3. Enfarinar la taula i amb un rodet allisar la massa fins a aconseguir una base d’uns 3 mm de gruix.
  4. Amb un vas o un arc de cuina, fer talls en forma de cercle. Afegir a cada cercle una cullera de farcit.
  5. Formar els cistellets agafant 4 punts de cada cercle i unint-los fent un remolí per tal que no s’obrin.
  6. Coure’ls al vapor durant 15 minuts.
  7. Dorar-los al forn durant 10 minuts més.

Preparació del farcit :

  1. Pelar i separar les llavors de la carbassa. Tallar la pastanaga i tallar-les a daus.
  2. Saltejar-les amb sal i oli.
  3. Els cinc últims minuts de cocció ja s’hi poden afegir les mongetes cuites, la salsa de soja i la cúrcuma. Triturar-ho tot fins a aconseguir una textura de  puré.
  4. S’hi pot afegir una mica de farina si es vol fer una mica més espessa.
  5. Guardar el farcit fins que el necessitem per omplir els cistellets.

Opcional

Per donar un toc especial, es pot afegir al farcit bolets saltejats o tofu fumat.

Jo, personalment, al no tenir prou espai a la vaporera per a tants cistellets, aprofito la meitat de la massa de farina per fer un panet i coure’l al forn un cop rossejats els cistellets. Un pa boníssim! I si algú s’atreveix a fer alguna cosa semblant a un pa xinès… només l’heu de coure al vapor durant 30 minuts i els últims 10 minuts rossejar-lo al forn! Boníssim!

La barreja del farcit que ha sobrat es pot utilitzar com a puré o per a altres plats….Jo l’he aprofitat per fer uns rotllets de primavera amb una làmina d’arròs que he cuit al forn amb una mica d’oli.

Port Relacionados