Ingredients per 2 persones:
– 1 remolatxa fresca pelada i tallada a daus petits
– 1 pastanaga tallada a daus petits
– ½ ceba tendra tallada a làmines
– ½ alvocat tallat a daus
– Enciams variats tallats a làmines
– Fulles de remolatxa tallades a làmines
– Fruits secs naturals triturats
– Sal
Salsa fresca:
– 1 poma Golden sense pelar i tallada a daus grans
– ½ llimona en suc
– ½ ceba tendra
– 3 culleres de llet d’arròs
– 3 culleres d’oli d’oliva
– Sal
– 1 rajolí vinagre de módena
– 5 olives d’Aragó
Preparació
- A un bol afegir tots els ingredients de l’amanida tallats. Barrejar bé.
- Seguidament elaborar la salsa triturant tots els ingredients excepte les olives. Triturar fins que s’aconsegueixi una textura cremosa i homogènia.
- A continuació es tria la polpa de les olives i es talla a petites làmines. Reservar
- A un vas s’afegeix un cul de salsa i seguidament s’hi incorporen 4 o 5 culleres d’amanida. Acabar amb més salsa i decorar amb alguns fruits secs triturats i làmines d’olives
- Amanir amb una mica d’oli i sal.
- Servir!
Podríem dir que aquesta amanida està dedicada a totes amigues i conegudes que aviat seran mames i d’altres que ja ho són de fa poc.
Una amanida que els aportarà una gran dosis d’àcid fòlic gràcies a les fulles verdes i a la remolatxa. A més d’aportar ferro i calci!!
Una petita puntualització que m’agradaria comentar és que com més aviat es comenci a menjar verdures i hortalisses fresques més fàcil serà per l’infant incorporar-les a la seva alimentació, doncs si la mare embarassada en consumeix i durant l’alletament també ho fa ja està donant unes pautes, vibracions i sabors al seu nadó.
Un plat fantàstic per aportar color a la mirada, a la pell i a la vida!
No deixeu de menjar colors! Són la vida que ens dona la natura.