Amanida al sushi amb crema d’alvocat

M’agrada la gamma de verds d’aquesta original amanida. Si la tasteu, el gust us encantarà!

Ingredients per a 2 persones:

– 2 tasses d’enciam, ruca, canonges laminats prims

– ½ alvocat gran tallat a daus petits

– ¼ de tofu fumat i tallat a daus petits

– Salsa de soja, oli, sal i llevat de cervesa

– Nous triturades

– 2 làmines d’alga nori

Vinagreta:

– 1’5 culleradetes de melmelada de maduixa

– 3 culleres d’oli d’oliva

– ½ llimona en suc

– 1 rajolí de vinagre de Mòdena

Crema d’alvocat:

– 1 alvocat mitjà

– ½ tassa d’anacards remullats mínim 6 hores

– ½ porro tallat a làmines primes

– 2 culleres d’oli

– Sal

– 1 culleradeta de melassa o algun edulcorant natural.

Preparació

– Talleu el tofu fumat a daus petits i salteu-lo en una paella amb oli, sal, una mica de salsa de soja i una mica de llevat de cervesa.

– Feu l’amanida barrejant totes les fulles verdes tallades a làmines, l’alvocat, les nous i el tofu saltat. Afegiu-hi la vinagreta i barregeu-ho tot.

– Per elaborar el sushi s’estén l’alga nori sobre l’estoreta de sushis i s’afegeix a l’extrem més proper al vostre cos  la meitat de la barreja de l’amanida. Seguidament comenceu a enrotllar-lo vigilant que no surti pels costats. Una vegada heu enrotllat l’alga, s’humiteja l’extrem final i s’uneix amb el rotllet per tal que no es desfaci.

– Guardeu-lo a la nevera enrotllat amb la mateixa estoreta o amb un paper de cuina o film. Deixeu-lo reposar 1 horeta.

Elaboració de la crema:

– Salteu el porro en una paella amb una mica de sal i oli fins que estigui daurat. Una vegada cuit, s’hi afegeix una mica de melassa, es barreja i es deixa coure 3 minuts més.

– Seguidament, tritureu l’alvocat, els anacards i el porro fins a obtenir una consistència de paté. Si us ha quedat massa espès, podeu afegir-hi 2 culleres d’oli.

A l’hora de servir, es talla el sushi amb un ganivet de tall fi i humitejat.

Port Relacionados