SOPA DE TOMÀQUET HINDÚ

  • Ingredients per a 4 persones:
    • 6 tomàquets tallats a daus, havent extret el cor
    • 4 grans d’all tallats a làmines
    • 2 cebes tallades a làmines
    • 2 c.p. curri
    • 1 c.p. gingebre pols o 2 daus de gingebre fresc pelat
    • 2 c.pGaram masala
    • 1 polsim de sal
    • Oli oliva
    • 1 litre de caldo vegetal
    • Opcional: ½ vas llet coco de llauna
    • Condimentació: magrana, llavors variades, coco ratllat
  • Preparació:
    • A una cassola afegir l’oli i els grans d’all tallats. Deixar coure a foc baix barrejant durant un minut, sense que es cremin.
    • Afegir totes les espècies i barrejar 30 segons.
    • Afegir la ceba tallada, barrejar, tapar i coure durant 15 minuts a foc mitjà o fins que la ceba estigui cuita.
    • Una vegada cuita afegir-hi els tomàquets tallats i deixar coure 15 minuts més a foc mitjà i tapat.
    • Escalfar el caldo vegetal i un cop cuita la verdura afegir-li al caldo i deixar coure durant 15 minuts més.
    • Una vegada passats els 15 minuts triturar-ho tot.
    • Opcional: es pot afegir ½ vas de llet de coco (de llauna) una vegada ja està triturat. En aquest cas caldrà tornar a passar-ho per túrmix per tal que quedi ben homogeni.
    • Per servir es pot condimentar amb grans de magrana, llavors i coco ratllat.
  • Propietats:
    Sopa Antioxidant per excel·lència gràcies al Licopè del tomàquet, que cuinat augmenta la seva biodisponibilitat, i a les espècies utilitzades.
    Les espècies entren dins el terme «Nutricèutic«, que prové de: Nutrient + Farmacèutic volent dir que són substàncies nutricionals amb grans propietats fisiològiques beneficioses i que redueixen el risc de patir malalties més enllà dels seus efectes nutricionals bàsics.

    • All: els Dialil Sulfurs estan relacionats amb la disminució del colesterol LDL i triglicèrids i els Monoterpens tenen grans propietats anti-proliferatives de cèl·lules tumorals.
    • Curri: Té propietats antifúngiques, disminueix el sucre en sang, regula la funció hepàtica.

Port Relacionados