- Ingredients per a 4 persones:
- 6 tomàquets tallats a daus, havent extret el cor
- 4 grans d’all tallats a làmines
- 2 cebes tallades a làmines
- 2 c.p. curri
- 1 c.p. gingebre pols o 2 daus de gingebre fresc pelat
- 2 c.p. Garam masala
- 1 polsim de sal
- Oli oliva
- 1 litre de caldo vegetal
- Opcional: ½ vas llet coco de llauna
- Condimentació: magrana, llavors variades, coco ratllat
- Preparació:
- A una cassola afegir l’oli i els grans d’all tallats. Deixar coure a foc baix barrejant durant un minut, sense que es cremin.
- Afegir totes les espècies i barrejar 30 segons.
- Afegir la ceba tallada, barrejar, tapar i coure durant 15 minuts a foc mitjà o fins que la ceba estigui cuita.
- Una vegada cuita afegir-hi els tomàquets tallats i deixar coure 15 minuts més a foc mitjà i tapat.
- Escalfar el caldo vegetal i un cop cuita la verdura afegir-li al caldo i deixar coure durant 15 minuts més.
- Una vegada passats els 15 minuts triturar-ho tot.
- Opcional: es pot afegir ½ vas de llet de coco (de llauna) una vegada ja està triturat. En aquest cas caldrà tornar a passar-ho per túrmix per tal que quedi ben homogeni.
- Per servir es pot condimentar amb grans de magrana, llavors i coco ratllat.
- Propietats:
Sopa Antioxidant per excel·lència gràcies al Licopè del tomàquet, que cuinat augmenta la seva biodisponibilitat, i a les espècies utilitzades.
Les espècies entren dins el terme «Nutricèutic«, que prové de: Nutrient + Farmacèutic volent dir que són substàncies nutricionals amb grans propietats fisiològiques beneficioses i que redueixen el risc de patir malalties més enllà dels seus efectes nutricionals bàsics.- All: els Dialil Sulfurs estan relacionats amb la disminució del colesterol LDL i triglicèrids i els Monoterpens tenen grans propietats anti-proliferatives de cèl·lules tumorals.
- Curri: Té propietats antifúngiques, disminueix el sucre en sang, regula la funció hepàtica.