Croquetes de mill i moniato

Gaudiu d’aquestes croquetes medicinals!

Ingredients per a 20 unitats:

  • 1’5 vasos de mill cuit (1 vas en cru)
  • 2 moniatos mitjans
  • 2 cebes
  • ½ carbassó
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • ½ vas de farina de blat de moro*
  • ½ vas de pa triturat

Preparació:

  1. Bullir el mill fins que estigui ben cuit.
  2. Tallar la ceba i el carbassó, afegir-hi sal i sofregir-ho durant 10 minuts. A continuació, afegir-hi els moniatos pelats i tallats a daus. Sofregir-ho fins que estigui tot cuit.
  3. Un cop tot cuit, s’afegeix el mill a la barreja dels moniatos. Coure-ho uns 5 minuts més. Afegir-hi sal.
  4. Després, afegir-hi la cúrcuma i barrejar.
  5. Triturar la pasta.
  6. Deixar-la refredar unes 2 hores.
  7. Una vegada passades les 2 hores, es barreja la farina de blat de moro i el pa triturat.
  8. Elaborar les formes de croqueta amb la pasta i arrebossar-les amb la farina i el pa.
  9. Coure-ho a una paella o al forn.

 

*El blat de moro és un cereal que ha estat molt modificat genèticament (transgènic) i per tant és bo assegurar-se que sigui ecològic i no transgènic. Una forma senzilla d’evitar-ho és consumir blat de moro ecològic i amb el certificat que aquell producte no és transgènic.

El mill és un cereal ric en ferro i magnesi, i s’aconsella en casos de sobreesforç físic o mental. Gràcies al contingut en vitamines B1, B2 i B9 és un gran aliment durant l’embaras i l’alletament, ja que són vitamines de gran importància pel sistema nerviós.

El moniato aporta betacarotens. Aquesta vitamina és antioxidant i ajuda a prevenir  l’envelliment prematur de les cèl·lules (aquest afecte es veurà fortament potenciat per la cúrcuma).

Gràcies a la cúrcuma, són unes croquetes que milloren les inflamacions dels teixits, calmen el dolor i alliberen toxines de les articulacions. En canvi, sí que ho poden fer els excessos de làctics que normalment porten les croquetes. La cúrcuma també en ajudarà a mantenir un fetge i una vesícula biliar en més bon estat.

Per continuar amb les propietats d’aquesta espècia, es pot dir que ajuda en casos de digestions pesades, acidesa, regurgitacions, gasos… Sí que és cert que en aquesta recepta hi ha poca cúrcuma, però sempre podem afegir-n’hi una mica als nostres plats!

Port Relacionados