FULLS CRUIXENTS!!

NO DUREN NI UN DIA A CASA!!!

Ara que ja ve l’estiu i sembla que el sol comença a perdre la vergonya d’ensenyar la cara….podem començar a gaudir dels deshidratats!!!!! Son genials!! Per sopar un liquat de remolatxa juntament amb un cruixent acompanyat de paté de tofu o tahin!

Aconsegueixes un àpat ple de vitamines antioxidants, calci, magnesi i molts colors!

Avui els he fet amb la deshidratadora…i l’aroma que deixen a la casa és espectacular! La vainilla ha aromatitzat tot l’ambient que juntament amb l’olor a plàtan era per llepar-se’n els dits!!

DOLÇ CRUNCH D’AVELLANES

Ingredients

–         1 tassa avellanes en remull tota la nit

–         2 plàtans mitjans

–         1 polsim de vainilla

–         4 maduixes tallades a làmines

Preparació

–         Triturar les avellanes amb el plàtan fins aconseguir una textura granulada. Seguidament afegir-hi la vainilla i les maduixes a làmines. Barrejar a mà per tal que es barregi bé.

–         A un paper de forn anar col·locant culleres de pasta i estendre en forma de quadrat o rectangle amb un gruix de 0’5 cm.

–         Deixar al sol durant tot el matí i mig dia i girar una vegada estan secs de la zona superior. Tornar a deixar-los al sol fins que estiguin secs dels dos costats. Si pots protegir-ho amb una base de vidre millor, així evites trobar-hi qualsevol insecte o brutícia.

–         També es pot fer a la deshidratadora!

 

LLINET CRUNCH

  

Ingredients:

–         5 culleres de llinet remullat tota la nit

–         2 culleres de pipes de gira sol remullades tota la nit

–         ½ pastanaga

–         ¼ de ceba

–         ½ culleradeta de sal

    Preparació

–         Filtrar el llinet i les pipes i seguidament afegir-los a una batedora amb la pastanaga, la ceba i la sal. Triturar fins aconseguir una textura granulada.

–         Seguidament anar afegint a sobre un paper de forn una mesura d’una cullera i estendre en forma de quadrat o rectangle.

–         Deixar deshidratar al sol durant el matí i mig dia i girar quan estigui sec de la part superior. Tornar a deixar –lo al sol fins que estigui sec de les dos cares.

–         Si pots protegir-ho amb una base de vidre millor, així evites trobar-hi qualsevol insecte o brutícia.

 

Segons les hores de sol que faci i la seva intensitat pot ser que s’hagi d’estar més hores al sol…a vegades he necessitat 2 dies per deshidratar-lo del tot…

Per tan, deixar-ho a una zona on hi toqui el sol i deixar deshidratar tantes hores com siguin necessàries.

Realment amb una deshidratadora és més còmode..però la veritat que si les fas al sol tenen un gust i una aroma diferents..!!!!

Port Relacionados